Accountants- en administratiekantoren zijn volop bezig met het automatiseren van werkprocessen en ontdekken de voordelen van Power BI. Doordat steeds meer (klant)data in de Cloud staan, is het tegenwoordig dan ook een stuk eenvoudiger om data te verzamelen en te verwerken. Je wilt je klanten dan ook graag vooruit laten kijken door meer inzichten te geven, maar je weet niet waar je met Power BI moet beginnen. Lees dit blog en ontdek hoe eenvoudig het is om data uit meerdere systemen te combineren en krachtige rapportages samen te stellen.

Wat is Power BI?

Power BI is een set analyse-instrumenten die de afgelopen jaren massaal is overgenomen door bedrijven. Het is nu een van Microsofts snelst groeiende clouddiensten en de populariteit ervan blijft groeien naarmate bedrijven beseffen hoe nuttig het kan zijn. Power BI biedt een scala aan diensten, waaronder analytics, rapportage en gegevensvisualisatie. De kracht van Power BI ligt in zijn vermogen om alle gegevens van jouw bedrijf met elkaar te verbinden, zodat je alles op één centrale plaats kunt analyseren. Power BI wordt op vele afdelingen in bedrijven gebruikt. Onder meer op marketing-, verkoop-, HR- en financiële afdelingen – maar de mogelijkheden voor accountants zijn misschien wel het meest interessant.

Hoe werkt Power BI?

Power BI maakt verbinding met verschillende gegevensbronnen om de informatie van bedrijven via bijvoorbeeld Excel, XML en API’s te importeren. Vervolgens analyseert het deze gegevens en presenteert het ze in gebruiksvriendelijke grafieken, diagrammen en andere visuals. Power BI beschikt dan ook over een krachtige set analytics, maar met al zijn functies kan het in het begin overweldigend lijken.

Starten met Power BI

Het is makkelijk om ermee aan de slag te gaan dankzij de handige tutorials, maar het kan enige tijd duren om alle functies binnen Power BI onder de knie te krijgen. Het vereist een investering in tijd en geld. Ondanks dat zijn vele accountants al aan het experimenteren met Power BI. Met grote hoeveelheden administraties en meerdere bronnen komen zij echter tot de conclusie dat het onbegonnen werk is om Power BI rechtstreeks te koppelen aan de bronsystemen.

De oplossing het innovatieve platform Fintelly

Steeds meer finance professionals kiezen daarom voor Power BI via het Fintelly platform. Data uit meerdere bronnen wordt voor jou volledig geautomatiseerd ontsloten in je eigen MS Azure SQL database. Zo hoef jij niet zelf te investeren in eigen, veelal moeilijk te verkrijgen dure data engineers. Fintelly richt het beheer compleet voor je in en je hoeft zelf geen koppelingen te bouwen. Lees hier meer over de oplossing Data as a Service

Hoe maak ik analyses in Power BI?

Het platform Fintelly biedt vele extra voordelen ten opzichte van een eigen Power BI licentie. Met de vele standaard templates wordt het eenvoudig om data uit verschillende bronsystemen te analyseren en te controleren. Dit kunnen zowel procesmatige controles zijn zoals: is de bank bij, zijn periodes afgesloten en kloppen de afschrijvingen, maar ook analyses om te bepalen waar de advieskansen liggen. Door met de data-analyses en de Fintelly rapportage tools te werken geef je jouw adviesdiensten een boost. Niet alleen voor jouw klanten, maar ook om interne data inzichtelijk te maken. Weet jij bijvoorbeeld of er inactieve klanten zijn, waar jij nog wel maandelijks software licenties voor betaald?

Centraal rapporteren of vanuit standaard software?

De proef-en-saldibalans, de verlies- en winstrekening e.d. kun je delen vanuit standaard rapportagesoftware of het boekhoudpakket waar je klant mee werkt. Wil je echter je winstgevendheid verhogen door het leveren van krachtige toekomstige adviezen met Power BI? Kies er dan voor Fintelly en rapporteer centraal vanuit meerdere databronnen.

Ontdek Fintelly gratis